Kinoer i Budapest

Viktig generell informasjon:
Felir. / Sb. betyr subtitled, eller teksta. Det vil si at filmen spilles på det originale språket, med ungarsk teksting.
Szink. / Dub. betyr at filmen er dubba, og alt foregår på ungarsk.
Mb. / Hu. betyr at filmen er ungarsk og at alt foregår på ungarsk.

Hvis du skulle ha andre spørsmål er det bare å spørre de som selger billettene.

Denne artikkelen er ikke oppdatert. Ganske mye har endret seg de siste årene.
Du kan se en fullstendig oppdatert artikkel om de forskjellige kinoene i Budapest og prisene på kinobilletter i denne artikkelen.

Palace Cinemas:
Dette er den største kjeden innenfor kino i Budapest, og de viser alle nye filmer fra Hollywood. Prisen på en billett er 1500 Forint, og prisen på 2 liter popcorn ligger på rundt 370 Forint. Den mest populære Palace kinoen er den i WestEnd kjøpesenteret. Du finner den helt i enden og i kjøpesenterets øverste etasje. Hvis du vil innom kan du enten se på en oversikt som du finner i kinoen, eller du kan besøke Palace sin internettside. Det finnes også en Palace kino på Mammut kjøpesenteret.

Cinema City Arena Plaza:
Dette er den nyeste og mest moderne kinoanlegget i Budapest, i det nyeste og mest moderne kjøpesenteret i byen, Arena Plaza. Kinoen har 23 saler, 17 normale, 5 VIP saler der du får servering før filmen begynner og skinnstoler, og en IMAX sal der du ser filmer i 3D. Prisen for en film på den vanlige kinoen er 1490,- For å se på kinoprogrammet kan du besøke Cinema City, men sida fungerer ikke veldig bra.

Andre kinoer:
Det finnes flere andre kinoer i byen, blant annet på Ôrz Vezer Tere der en også kan finne en IKEA butikk og kjøpesenteret Arkad. Mellom IKEA og Arkad finner du Suger Cinema, og du finner deres internettside på: http://www.sugarmozi.hu/.

En annen, litt eldre kino er Corvin kinoen som ligger relativt sentralt i byen, ved Üllöi Út / Ferenc Körüt. Deres internettside er: http://www.corvin.hu/.

Bilder: Kino i Budapest

Del innholdet med andre