Familiebesøk

For ikke så lenge siden leste jeg i Funzine (blad for turister på engelsk) at man som turist burde forsøke å få seg en invitasjon til en middagsfest eller søndagslunsj hos noen lokale, ettersom det antakelig er den beste måten å bli kjent med de lokale på, samt å få smake på den lokale gastronomien. Du er herved invitert!

Familiebesøk

Tidspunktet bestemmer du nogenlunde selv… enten hverdager etter 18.00 eller når som helst på lørdag eller søndag. Du besøker et ektepar med to barn som bor på Buda siden i en leilighet på rundt 70km, bygd rundt 1970. De har to katter som er livredde for gjester, så de kommer du ikke til å legge merke til og ellers er det en trivelig leilighet! Når du besøker familien vil du få en tradisjonell ungarsk middag i et ekte ungarsk hjem (som ikke bare brukes av turister, men der familien faktisk bor). Det gir en autentisk følelse og maten er garantert ikke nedfrossa og opptint i forkanten av ankomst… her lages alt ordentlig til rett i forkant av deres ankomst.

Familien verter opp med 3 hjemmelagde retter, drikke (øl, vin, brus og lignende) har de også på lager og hvis man har lyst og spør pent, kan man kanskje slå av en trall og prøve elgitaren til far i huset. Hvis man i tillegg kan noen rock-n roll slagere fra 60-70-80 tallet blir han i superhumør! Det er forøvrig greit å vite at engelsk-kunnskapene i huset er begrensede. De forstår en del, men det er godt mulig det blir litt tegnspråk også i løpet av kvelden.

Besøket med middagen varer i cirka 2- 2 1/2 time. Vi kan hjelpe til med å arrangere transport hvis det ønskes. Prisen på programmet er gavebasert, det betyr at man gir det man har lyst til når programmet er ferdig.

Programmet er forøvrig tilgjengelig for alt fra 3-6 personer. Hvis man er flere kan man eventuelt fordele seg utover flere tidspunkter. Om man er villig til  sitte ved mindre bord og lignende kan man også komme flere, men da går dette kraftig utover komforten!

Hvis du ønsker et slikt proram, ta kontakt med oss og skriv ønsket dato og tidspunkt, antall personer, hotellnavn i Budapest og et mobilnummer, så skal vi prøve å ordne opp slik at dere kan bli bedre kjent med hvordan folk faktisk lever og bor i Budapest og i Ungarn.

Del innholdet med andre