Vintur til Balaton

Balaton er sentral Europs største innsjø, og en vakker perle du bør få med deg. På både sørsiden og nordsiden finnes det vinområder med spennende vinproduksjon og du er nå invitert til å bli med på vintur til Balaton.

Vintur til BalatonPå vinturen til Balaton vil du besøke en vingård i Balatonlelle som produserer rundt 500,000 flasker i året (som i Ungarsk målestokk er enormt mye). Gården har blitt kåret til Ungarns beste vingård tidligere, vinlageren har blitt kåret til beste vinlager i Ungarn og her produserer de en salig blanding av hvitvin og rødvin og deilig champagne (sprudlende vin). På gården blir det omvisning og vinsmaking.

Etter vingårdsbesøket er det tid for en liten lunsj før vi kjører videre for å ta båt over Balaton. Turen varer cirka 10-15 minutter og det er flott utsikt over hele Balaton under turen.

Etter båtturen drar vi til Tihany, en by med en fantastisk atmosfære og mange spennende butikker og flott utsikt på nordsiden av Balatoninnsjøen. Her er det også spennende severdigheter, så det er en by både lokale og turister er glade i.

Når tiden i Tihany er over kjører vi videre til en liten vingård i Csopak som produserer rundt 6000 vinflasker i året. Eierne har fullstendig oversikt over alt som skjer på gården og de produserer vin i mesterklasse og leverer vin til flere av de beste restaurantene i Ungarn. Vi får innblikk i produksjonen og smaker selvfølgelig de beste vinene før vi reiser videre.

PS: Mange synes at turen tar for lang tid og ønsker å korte ned. Det er selvfølgelig ikke noe problem, og vi kan enkelt forkorte programmet ved kun å besøke en vingård. Bare gi beskjed, så skreddersyr vi vinturen til Balaton til deres behov og ønsker!

Balatoninnsjoen

Det er forbehold om at programmet kan endres hvis en vingård ikke har mulighet til å ta i mot gruppen på ønsket dato/tidspunkt, men da vil vi finne andre vingårder som kan besøkes og gjøre vårt beste for at alternativet blir minst like bra som det stedet man ikke får besøkt.

Vinturen til Balaton starter fra Budapest rundt 9.00 på morgenen og man kommer tilbake rundt 19.00-20.00 på kvelden. I løpet av dagen drikker man masse god vin , samler mange gode opplevelser og kjører rundt 300km med bil totalt.

Praktisk info om vinturen til Balaton
Minimum fire personer kreves for å arrangere turen
Pris: 30,000-40,000 HUF per person
Språk: Omvisning på vingårdene på engelsk (vanligvis er det ikke tolk/guide med, kun sjåfør)

Hvis det kunne være interessant med en slik vintur er det bare å ta kontakt med oss!

Del innholdet med andre