En ny vinmiddag i Budapest – Denne må du prøve!

Leiter du etter et sted å spise middag i Budapest? Er du glad i god mat og god vin? Vi har en helt ny vinmiddag på menyen som du absolutt bør prøve!

Vi har allerede en fem-retters vinmiddag på vår liste over vinsmakingsmuligheter i Budapest. Denne er kjempepopulær og flere tusen gjester har prøvd denne opp gjennom årene. Har du ikke prøvd den er dette også noe du bør få med deg. Men, mange av våre gjester har allerede prøvd denne flere ganger (og ser etter nye fine opplevelser), eller så er det de som blir skremt av fem retter og synes det høres alt for mye ut. Uansett, nå har vi en ny tre retters vinmiddag klar.

Denne vinmiddagen blir servert på Karolyi restauranten i sentrum av Budapest. Den ligger ikke langt fra gågata, men den er utrolig fredelig og ligger i en rolig bakgård. Dette gjør at du kan sitte ute fra tidlig på våren til sent på høsten og nyte måltidet i et totalt fredelig område, uten bilstøy eller noe. Det gjør dette stedet til en vinner for de som ønsker et slikt måltid utendørs i fred og ro!

På en varm kveld er det fullt mulig å nyte vinmiddagen utendørs i fredelige omgivelser.
På en varm kveld er det fullt mulig å nyte vinmiddagen utendørs i fredelige omgivelser.

Etter at vi hadde satt oss ned var det tid for å nyte den deilige middagen. Slik så det hele ut!

Forrett – Gåselever brulee

Nordmenn er skeptiske til gåselever, men dette er en helt himmelsk start på middagen. Det var også denne retten som ga oss den største overraskelsen under hele måltidet. Det var helt fantastisk. Her fikk vi søtt brød med gåselever på, og på toppen av det hele var det karamell (stekt brunt sukker). Etter å ha spist denne ble vi enige om at vi egentlig kan droppe resten av middagen og bare få servert mer av dette. Ved siden av denne nydelige starteren ble vi servert en tørr hvitvin fra det vulkanske Badacsony distriktet ved siden av Balaton. En nydelig start!

En fantastisk starter på vår vinmiddag
En fantastisk starter på vår vinmiddag

Etter den flotte starten var vi klare for hovedretten. Men, hva ble vi servert?

Hovedrett – Kalvegulasj i potetpannekake

Kalvegulasj er utrolig vanlig (gulasj er her en gryte, ikke en suppe) i Budapest, og regnes for å være en relativt eksklusiv og fin rett. Vanligvis serveres den med nudler, men under vinmiddagen ble den servert i en helt spesiell potetpannekake. Det var en svært spennende rett, servert med litt suragurk og kål. I tillegg ble vi servert et glass rødvin fra vinmakeren Peter Vida fra Szekszard. Vinen og maten utfyllte hverandre godt, og det ble en ny stor suksess hos vårt testpanel.

Kalvegulasj i pannekake
Kalvegulasj i pannekake

Det vi også kan garantere, er at om du spiser hele pannekake med gulasjgryta på innsiden, kommer du garantert ikke til å forlate restauranten i sulten tilstand!

Desserten – Limekake med frukt

Så var tiden inne for å bli servert dessert. Vi fikk da en limekake med frukt. Dette var ikke en spesielt søt kake (den inneholder ikke sukker, og heller ikke gluten), men den ble servert sammen med en søt Szamorodni vin fra Tokaj, og det var bare fulltreffer når du spiste denne kaken sammen med den lekre vinen fra Tokaj. Det kunne ikke blitt en bedre slutt på måltidet enn dette.

Lime kake til dessert, servert med et glass søt hvitvin fra Tokaj til
Lime kake til dessert, servert med et glass søt hvitvin fra Tokaj til.

Etter den nydelige middagen ble vi rett og slett sittende i nesten to timer til mens vi nøt freden og roen i den hyggelige hagen. Vi snakket om de herlige rettene og vinene, samt alt mulig annet som vi ønsket å prate om.

Tolv timer etter måltidet (jeg sitter nå og skriver artikkelen), fikk jeg spørsmål fra en av de som var på middagen som lurte på om vi ikke skulle spise den igjen i dag? Det tyder på at de andre også nøt måltidet.

En deilig rødvin fra Szekszard ble servert ved siden av hovedretten
En deilig rødvin fra Szekszard ble servert ved siden av hovedretten

Synes du det høres ut som en spennende middag? Vil du prøve den selv? Gå til vår side for vinsmaking og fyll inn skjemaene i bunn på den siden for å bestille denne vinmiddagen for deg og ditt reisefølge!

Har du ellers spørsmål eller kommentarer er det bare å bruke kommentarfeltet nedenfor.