Mer om flommen i Budapest

Flommen i Budapest vokser og vannstanden på Donau stiger stadig, og den forventes å nå sitt aller høyeste i morgen (mandag). Vannstanden forventes da å nå opp i mot 9 meter over vanlig vannstand.

Vi mottar stadig emailer fra bekymrede mennesker som lurer på om det i det hele tatt er verdt å komme til Budapest, ettersom inntrykket man får i media rundt i verden er at alt handler om flom i Budapest og Ungarn for øyeblikket. Sannheten er at mye handler om flom, men likevel går verden sin vante gang for de aller fleste, spesielt for turistene.

Det er flere innbyggere som har blitt evakuert fra sine leiligheter, så selvfølgelig er det tøffe dager for mange. I tillegg er det områder på Buda siden der vannet har kommet opp på bakkenivå der biler og metrostasjon befinner seg, så dermed er det litt begrensede trafikkmuligheter på Buda siden langs tud. I tillegg er det kommer enormt med sannsekker opp både her og der, men alt av shopping, restauranter og lignende er åpent og fungerer som alltid, det gjør også badene og hvis man ønsker utflukter av forskjellige slag (vinturerer og lignende) er det også mulig. Unntaket er Szentendre som har store problemer på grunn av flommen og derfor er all reising til Szentendre umulig i perioden når flommen er så høy som nå.

Nedenfor er et bilde tatt på fredag, men det er greit å vite at siden det har Donau blitt enda høyere, så det er ganske ekstremt det som skjer, men som sagt er det bare å komme!

Flod i Budapest
Masse vann i Donau – dette bildet viser området rundt Elisabetbroa på Pest siden

 

Flom fra INstagram
Bilde fra Instagram som viser flomen og vannet ved parlamentet